Charlotta Folkelind, kalligraf, illustratör och grafisk formgivare har av kultur- och fritidsnämnden utsetts till kulturstipendiat i Ale kommun 2012.

Motiveringen lyder ”Genom sitt hantverk och lekfulla förhållningssätt i analog kontrast till det digitala bruset skapar Charlotta med långsam och säker hand sitt unika budskap.” Juryns motivering pekar på såväl det hantverk som ligger bakom god kalligrafi och den avkoppling och skönhet som kan finnas vid sidan av times new roman, tangentbord och bildskärmar.

Charlotta som bland annat producerar väggkalendern Psalmanackan är glatt överraskad:

–       Det är verkligen hedrande att bli utvald till stipendiat. Detta är inte bara ett erkännande av mitt arbete som kalligraf och illustratör. Jag vill också tolka det som ett bevis på att kalligrafi blivit mer uppskattat och efterfrågat de senaste åren. Erkännandet ger mig energi att utveckla mitt hantverk och företag ytterligare.

Företaget, Folkelind Form, driver hon vid sidan av sitt ordinarie arbete och pengarna i stipendiet kommer väl till pass för att fördjupa och vidareutveckla skönskrivandet.

Utnämningen kommer samtidigt som Charlottas Psalmanacka nu produceras för tionde året i rad.

–       Ja, det är riktigt. Psalmanackan 2013 innebär ett tio-årsjubileum och tillsammans med stipendiet finns det extra anledning att fira, avslutar Charlotta.

Övriga stipendiater hittar du på www.ale.se

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/4/e/folkelind.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *