-Psalmanackan firar 12 år

Som ett makligt vattenflöde. Mjukt, vackert – och med ett tydligt tilltal. När Charlotta Folkelind skriver kalligrafi tycker hon det är viktigt att få uttrycka något. Som i ”Psalmanackan”, som nu är den inne på sitt tolfte år.

–      Jag tycker om bokstäver och dess former, de har både en praktisk funktion och en konstnärlig, man kan förändra i det oändliga, kombinera med bilder och olika material. Ord som både form och budbärare är starkt, berättar Charlotta Folkelind.

Kalligrafin har länge följt henne genom tillvaron, hon är utbildad hos kalligraf Lars Laurentii i Stockholm, och har även två års konststudier på KV Konstskola i Göteborg bakom sig.

Idag jobbar Charlotta som frilansande kalligraf och illustratör tillsammans med sitt uppdrag som papperskonsult för Antalis. Men hur fick hon då idén just till Psalmanackan?

–      Jag har ju alltid älskat psalmer, tyckt att de känts som en viktig källa till både glädje och tröst. När man inte riktigt orkar, så finns den här extra portionen kraft, något konstant som man får lita till. ”Som din dag, så ska din kraft ock vara”, som är en av mina favoritstrofer. Eller ”stor är din trofasthet”, växlingens skugga finnes ej hos dig”… Det är väl fantastiskt?

Under åren har Psalmanackan kompletterats med vykort, posters och tavlor, både standardproducerade och unika skapelser för både företag och privatpersoner, under namnet Folkelind Form. På årets bokmässa i Göteborg den 25-28 september utökas sortimentet med TRALLMANACKAN, en väggkalender med sånger och illustrationer för barn. Välkommen till monter B01:25.

Framsida Psalmanackan 2015  Trallmanackan start

 

Bildtext: Charlotta Folkelind, kalligraf och illustratör släpper två nya väggkalendrar vid årets bokmässa.

Vill du veta mer om Charlotta och Folkelind Form besök gärna www.folkelind.se!

Du är också välkommen att kontakta Charlotta på charlotta@folkelind.se

telefon 0705-923881